Romanian PC Forum Sabitech Media - web design, gazduire web, promovare, seo, logo design si branding


Go Back   Romanian PC Forum > Hardware > Componente si Accesorii > Memorii

Memorii Single si Dual channel, DDR, DDR2, DDR3, teste, latente, recomandari, reviews, etc.


Reply
 
Thread Tools
Old 13.11.2011, 19:33   #21
flashboy
RPC Gold Member
 
flashboy's Avatar
 
Join Date: 18.08.2011
Location: ROMANIA
Posts: 1,624
Thanks: 990
Thanked 1,103 Times in 690 Posts
Send a message via Yahoo to flashboy
Default Re: MEMORI RAM DDR3 1333Mh vs DDR3 1600Mh

Am o placa video integrata pe placa mea de baza , un ATI 3200, da e slaba dar cand am folosito si-a fafut treaba bine. Eu folosesc mereu CPU-Z (un program pt sesizare a parti hardware in PC-uri ) si am observat ca memoriile mele DDR2 800Mh , nu mergeau pe 400Mh cum ar trebui atunci cand foloseam placa video integrata ci pe 333Mh si CPU-ul nu vedea 2Gh ci 2,1Gh O.C. sau mai putin. Am incercat eu sa le pun la 400Mh pt ca asa ar functiona optim dar nimic asa ca m-am lasat pagubas.
Anul asta mi-am luat o placa video dedicata ATI 6790 si dupa ce am adaugato am controlat sa vad daca o vede placa de baza si daca sunt bune driverele, si ghici ce sa intamplat ??!! am observat ca si rami merg pe 400Mh in dual asa cum ar trebui. Eream fericit si acuma facui un test ca tot i-mi aminti si ghici ce?? Ei bine oscileaza fregventele RAM de la 200>333>401Mh si sunt fericit acuma ca vede si 400MH.

De asta am postat aici despre asta. Si RAMI influenteaza si fregventele procesorului. Vreau sa zic ca merg toate in pararel si se influenteaza una pe alta.

De aceea cred ca ar fi bine ca rami cumparati sa fie cel putin egali in fregvente cu CPU-ul.
__________________
Cine vrea găsește soluții, cine nu, găsește scuze. - Justin Capra
Hardware: Intel Haswell Sistem Intel 2012 AMD ATI 6790 MB ASUS P8Z77 Fregvente memory RAM
Atene : Antene-3G Antene TV simple
flashboy is offline   Reply With Quote
Old 13.11.2011, 22:24   #22
bogdan
RPC Super Moderator
 
bogdan's Avatar
 
Join Date: 26.06.2010
Posts: 5,333
Thanks: 5,829
Thanked 7,829 Times in 3,982 Posts
Default Re: MEMORI RAM DDR3 1333Mh vs DDR3 1600Mh

Verifica daca nu cumva sunt alimentate sub tensiunea de lucru memoriile. Cauta pe site-ul producatorului tensiunea nominala de lucru si fa setarile in BIOS.
Am patit ceva similar cu niste DDR2 Corsair care trebuiesc alimentate la 2.1 V (modelul pe care il am). Daca lasam tensiunea pe "auto", fie rulau la 800 MHz dar latente mari (5-5-5-18) fie ca sa ajung la latentele corecte (4-4-4-12) trebuia sa le "scad" la 667 MHz. Pentru a rula la 800 MHz cu 4-4-4-12 a trebuit sa setez manual (din BIOS) tensiunea memoriilor la 2.1 V, in concordanta cu specificatiile de la Corsair; asa functioneaza OK.
Poate e ceva similar ...
__________________
CHIAR Imi place Romanian PC Forum - www.rpc-forum.ro!
bogdan is offline   Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to bogdan For This Useful Post:
AnbuBlack (13.11.2011), flashboy (18.11.2011)
Old 18.11.2011, 20:26   #23
flashboy
RPC Gold Member
 
flashboy's Avatar
 
Join Date: 18.08.2011
Location: ROMANIA
Posts: 1,624
Thanks: 990
Thanked 1,103 Times in 690 Posts
Send a message via Yahoo to flashboy
Default Re: MEMORI RAM DDR3 1333Mh vs DDR3 1600Mh

Mersi @bogdan dar acuma nu mai e nevoie, am placa video dedicata si merg bine .

Urmatori rami pe care ii iau pt sistemul de vreau sa-l creez o sa fie unul din acestea de aici ori pe 1333Mh ori pe 1600Mh. O sa fie un sistem intel.
__________________
Cine vrea găsește soluții, cine nu, găsește scuze. - Justin Capra
Hardware: Intel Haswell Sistem Intel 2012 AMD ATI 6790 MB ASUS P8Z77 Fregvente memory RAM
Atene : Antene-3G Antene TV simple
flashboy is offline   Reply With Quote
Old 22.05.2015, 19:55   #24
rob3rt
RPC Beginner
 
Join Date: 22.05.2015
Posts: 4
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question Re: MEMORI RAM DDR3 1333Mh vs DDR3 1600Mh

Salut! Am si eu nevoie de un sfat va rog...

Detin un desktop iar placa de baza suporta urmatorul tip de memorie:

Memory
From 1 GB to 8 GB DDR3-Synch DRAM PC3-10600 non-ECC (single or dual channel configurations)
Maximum memory
8 GB DDR3-Synch DRAM
Memory slots
4 DIMM

Deci capacitatea maxima suportata este de 8gb frecvente 1333ghz

Doresc sa adaug 8gb memorie (2x4gb) frecvente 1600ghz

Intrebare:
1. Este ok alegerea avand in vedere frecventele?

2. 4gb stiu ca in sistem apar 4096mb x 2 ar insemna 8,192gb
In cazul asta trebuie sa adaug memorie rami de capacitate mai mica?

Multumesc!
__________________
Imi place Romanian PC Forum - www.rpc-forum.ro!
rob3rt is offline   Reply With Quote
Old 22.05.2015, 20:01   #25
EdY91
RPC Special Member
 
EdY91's Avatar
 
Join Date: 26.11.2014
Location: Somewhere in the Linux World
Age: 26
Posts: 273
Thanks: 231
Thanked 146 Times in 84 Posts
Default Re: MEMORI RAM DDR3 1333Mh vs DDR3 1600Mh

1. Nu te incalzeste cu nimic daca memoriile au 1600Mhz, pentru ca placa de baza le va duce la 1333Mhz.Cel mai bine ei la 1333Mhz.

2.Nu trebuie sa adaugi memorie mai mica, cum e si la 1gb de ram, este 1024mb, la 4gb este 4096mb etc.
__________________
sudo pacman -Rs windows && sudo pacman -S arch
[sudo] password for edy:
error: target not found: windows

EdY91 is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to EdY91 For This Useful Post:
rob3rt (22.05.2015)
Old 22.05.2015, 20:20   #26
rob3rt
RPC Beginner
 
Join Date: 22.05.2015
Posts: 4
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: MEMORI RAM DDR3 1333Mh vs DDR3 1600Mh

Quote:
Originally Posted by EdY91 View Post
1. Nu te incalzeste cu nimic daca memoriile au 1600Mhz, pentru ca placa de baza le va duce la 1333Mhz.Cel mai bine ei la 1333Mhz.

2.Nu trebuie sa adaugi memorie mai mica, cum e si la 1gb de ram, este 1024mb, la 4gb este 4096mb etc.

Ok, dar spune-mi, imi afecteaza in vreun fel placa de baza sau sistemul daca adaug rami pe frecvente 1600ghz?
__________________
Imi place Romanian PC Forum - www.rpc-forum.ro!
rob3rt is offline   Reply With Quote
Old 23.05.2015, 14:38   #27
EdY91
RPC Special Member
 
EdY91's Avatar
 
Join Date: 26.11.2014
Location: Somewhere in the Linux World
Age: 26
Posts: 273
Thanks: 231
Thanked 146 Times in 84 Posts
Default Re: MEMORI RAM DDR3 1333Mh vs DDR3 1600Mh

Nu...
__________________
sudo pacman -Rs windows && sudo pacman -S arch
[sudo] password for edy:
error: target not found: windows

EdY91 is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[VAND] Laptop Lenovo Thinkpad X201: 12" LED, Core i5 520M, 4GB DDR3, 320GB, WWAN 3G & GPS dcg Hardware 6 31.01.2012 10:52
Placa video DDR3 Alin99 Suport Tehnic 19 20.08.2011 00:04
Am placa viideo ddr3 si in everest imi arata ddr2 valyy_dvd Placi Video 3 26.08.2010 10:00
Extreme DDR/DDR2/DDR3 Overclocking overclock1366 Overclocking 1 12.03.2010 22:18

 
Advertisement




camere foto digitale

aparate foto digitale


Partner Links
Sabitech Media - dezvoltare web, servicii media

RSP Forum - sateliti.info
Comunitate Satelitara






All times are GMT +2. The time now is 11:17.


Powered by vBulletin® - © Jelsoft Enterprises Ltd.
~ Copyright © 2007-2015 Romanian PC Forum ~
Toate drepturile rezervate

Romanian Sattelites Provider Wi-Fi Magazin