Romanian PC Forum Sabitech Media - web design, gazduire web, promovare, seo, logo design si branding


Go Back   Romanian PC Forum > Hardware > Componente si Accesorii > Memorii

Memorii Single si Dual channel, DDR, DDR2, DDR3, teste, latente, recomandari, reviews, etc.


Reply
 
Thread Tools
Old 20.01.2017, 21:32   #1
HalfBlood
RPC Beginner
 
Join Date: 20.01.2017
Age: 20
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question Upgrade RAM Acer Aspire X3900

Salut, am nevoie de ajutor. Vreau să-mi cumpar niște rami. Am o placă de bază Acer FIH57, procesor Intel Core i3 530. Am budget 300 lei. Vreau să dau comanda săptămâna asta. Vreau 8GB DDR3 (atât pot pe placa asta de bază). Mulțumesc.
__________________
Imi place Romanian PC Forum - www.rpc-forum.ro!
HalfBlood is offline   Reply With Quote
Old 20.01.2017, 22:01   #2
AnbuBlack
*nix enthusiast
 
AnbuBlack's Avatar
 
Join Date: 20.04.2011
Location: 127.0.0.1
Posts: 3,949
Thanks: 4,656
Thanked 6,220 Times in 2,985 Posts
Default Re: Upgrade RAM

Corsair Vengeance LP Blue 8GB DDR3 1600MHz
__________________
Doar Universul şi prostia umană sunt infinite, însă nu sunt sigur de primul. - Albert Einstein


_________________
Manuale:
_FreeBSD: FreeBSD Handbook | The Complete FreeBSD | Unix Toolbox | FAQ
_Arch GNU/Linux : ArchWiki
AnbuBlack is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to AnbuBlack For This Useful Post:
bogdan (21.01.2017)
Old 31.01.2017, 19:49   #3
HalfBlood
RPC Beginner
 
Join Date: 20.01.2017
Age: 20
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: Upgrade RAM Acer Aspire X3900

Salut din nou, azi am cumpărat ramii, mi-au ajuns dar când îi pun în PC nu merge PC-ul, adică nu booteaza. Când Il deschid și rămâne așa:
Va rog sa ma ajutati...
Attached Images
File Type: jpg FB_IMG_1485887372708.jpg (932.3 KB, 7 views)
__________________
Imi place Romanian PC Forum - www.rpc-forum.ro!
HalfBlood is offline   Reply With Quote
Old 31.01.2017, 20:04   #4
sdw
RPC Gold Member
 
Join Date: 02.03.2011
Age: 42
Posts: 975
Thanks: 20
Thanked 1,079 Times in 575 Posts
Default Re: Upgrade RAM Acer Aspire X3900

Daca era problema de la RAM nici n-ar fi pornit. Incearca sa intri in BIOS si sa-l aduci la setarile din fabrica.
__________________
E bine să ai mintea deschisă, dar nu aşa deschisă încât să-ţi cadă creierul.
sdw is offline   Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to sdw For This Useful Post:
AnbuBlack (31.01.2017), bogdan (04.02.2017)
Old 01.02.2017, 08:43   #5
HalfBlood
RPC Beginner
 
Join Date: 20.01.2017
Age: 20
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: Upgrade RAM Acer Aspire X3900

Am găsit problema... Placa de bază suportă maxim 1330Mhz și Ramii sunt de 1600Mhz și când pun numai o plăcuță de RAM îmi dă crash Windows si imi da automatic sistem repair... Ce pot face?
__________________
Imi place Romanian PC Forum - www.rpc-forum.ro!
HalfBlood is offline   Reply With Quote
Old 01.02.2017, 09:00   #6
AnbuBlack
*nix enthusiast
 
AnbuBlack's Avatar
 
Join Date: 20.04.2011
Location: 127.0.0.1
Posts: 3,949
Thanks: 4,656
Thanked 6,220 Times in 2,985 Posts
Default Re: Upgrade RAM Acer Aspire X3900

Problema nu este de la faptul ca memoria are frecvența de 1600MHZ ea poate face downgrade și rulează la 1333MHz. Ca să scapi de crush trebuie să faci un reinstall de windows, am întâmpinat de zeci de ori problema asta când am făcut upgrade de memorie ram pe diverse calculatoare.
__________________
Doar Universul şi prostia umană sunt infinite, însă nu sunt sigur de primul. - Albert Einstein


_________________
Manuale:
_FreeBSD: FreeBSD Handbook | The Complete FreeBSD | Unix Toolbox | FAQ
_Arch GNU/Linux : ArchWiki
AnbuBlack is offline   Reply With Quote
The Following 3 Users Say Thank You to AnbuBlack For This Useful Post:
bogdan (04.02.2017), konstantine (03.02.2017), yo9fah (01.02.2017)
Old 04.02.2017, 13:30   #7
HalfBlood
RPC Beginner
 
Join Date: 20.01.2017
Age: 20
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: Upgrade RAM Acer Aspire X3900

Am auzit că face downgrade numai când e singlechannel, când pun și a doua placă intra în dualchannel si nu mai face downgrade. Oricum am incercat să pun numai o placa si Windows da crash,nu-i problemă, pun eu Windows nou, dar când pun amândouă rămâne la un ecran negru cu scris Acer si cu butoanele de intrat în bios, dar nu pot apasa ca-i blocat totul. Oare să dau un update la driverul biosului?
__________________
Imi place Romanian PC Forum - www.rpc-forum.ro!
HalfBlood is offline   Reply With Quote
Old 04.02.2017, 13:56   #8
AnbuBlack
*nix enthusiast
 
AnbuBlack's Avatar
 
Join Date: 20.04.2011
Location: 127.0.0.1
Posts: 3,949
Thanks: 4,656
Thanked 6,220 Times in 2,985 Posts
Default Re: Upgrade RAM Acer Aspire X3900

Există extrem de puțină informație pe net despre acel small factor computer (SFC), tot ce îți recomand este mai mult pe ghicite decât după un manual tehnic. Ai încercat să setezi manual frecvența memoriilor la 1333MHz din BIOS? Dacă nici așa nu merge va trebui să returnezi memoriile cumpărate recent și să contactezi suportul Acer pentru a-ți recomanda exact tipul de memorii suportate de acel pc (SFC).
__________________
Doar Universul şi prostia umană sunt infinite, însă nu sunt sigur de primul. - Albert Einstein


_________________
Manuale:
_FreeBSD: FreeBSD Handbook | The Complete FreeBSD | Unix Toolbox | FAQ
_Arch GNU/Linux : ArchWiki

Last edited by AnbuBlack; 05.02.2017 at 00:06.
AnbuBlack is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to AnbuBlack For This Useful Post:
bogdan (04.02.2017)
Old 05.02.2017, 10:38   #9
HalfBlood
RPC Beginner
 
Join Date: 20.01.2017
Age: 20
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: Upgrade RAM Acer Aspire X3900

Păi cum setez frecvența ramilor dacă, când pun amândouă plăcute se blochează tot și nu pot accesa biosului? Oare să pun doar o plăcuță, setez frecvența, dau save și după pun cealaltă placă?
__________________
Imi place Romanian PC Forum - www.rpc-forum.ro!
HalfBlood is offline   Reply With Quote
Old 05.02.2017, 16:32   #10
HalfBlood
RPC Beginner
 
Join Date: 20.01.2017
Age: 20
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Re: Upgrade RAM Acer Aspire X3900

Am hotărât să returnez Memoriile. Totuși acum 2 săptămâni când mi-ai spus să cumpăr Memoriile astea nu puteai să cauți un pic pe net? Intr-un fel e cam vina ta că memoriile nu-mi merg.. Tu când ai văzut postul meu cred că ai văzut numai titlul că vreau alți rami și repede mi-ai arătat ramii ăștia fără să te uiți la ce placă de bază/procesor am...
__________________
Imi place Romanian PC Forum - www.rpc-forum.ro!
HalfBlood is offline   Reply With Quote
Old 05.02.2017, 18:07   #11
AnbuBlack
*nix enthusiast
 
AnbuBlack's Avatar
 
Join Date: 20.04.2011
Location: 127.0.0.1
Posts: 3,949
Thanks: 4,656
Thanked 6,220 Times in 2,985 Posts
Default Re: Upgrade RAM Acer Aspire X3900

Quote:
Originally Posted by HalfBlood View Post
Am hotărât să returnez Memoriile. Totuși acum 2 săptămâni când mi-ai spus să cumpăr Memoriile astea nu puteai să cauți un pic pe net? Intr-un fel e cam vina ta că memoriile nu-mi merg.. Tu când ai văzut postul meu cred că ai văzut numai titlul că vreau alți rami și repede mi-ai arătat ramii ăștia fără să te uiți la ce placă de bază/procesor am...
Și mă rog de ce este vina mea?! Ai impresia că eu sunt suport tehnic? Crezi că mă plătește cineva să răspund pe forumuri? O fac voluntar și tot ce pot face este să dau o recomadare în bază informațiilor furnizate de tine și la ce găsesc pe net (în cazul de față mai nimic). Ai aruncat două rânduri pe forum
Quote:
Am o placă de bază Acer FIH57, procesor Intel Core i3 530. Am budget 300 lei.
și vrei să primești răspusuri. De unde era să știu că modelul de pc este Acer Apire X3900 (am descoperit asta după ce ti-am zis să cumperi ramul respectiv) și că s-ar putea să trebuiască anumite memorii, pentru că producătorii de sisteme brand folosesc de regulă numai un anumit tip. Crezi că am glob de cristal să văd ce sistem ai tu? Învată să dai detalii despre problema pe care o ai și pe urmă vei primi indicații cât mai precise să o rezolvi.

Într-unul din posturi te-am întrebat:
_ ai setat manual frecvența la memorii?
_ ai încercat să faci asta cu un singur modul?
__________________
Doar Universul şi prostia umană sunt infinite, însă nu sunt sigur de primul. - Albert Einstein


_________________
Manuale:
_FreeBSD: FreeBSD Handbook | The Complete FreeBSD | Unix Toolbox | FAQ
_Arch GNU/Linux : ArchWiki
AnbuBlack is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to AnbuBlack For This Useful Post:
konstantine (05.02.2017)
Reply

Bookmarks

Tags
ddr3 , ram


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Acer Aspire E1-532 Notebook - probleme yo9fah Dispozitive Mobile 8 21.04.2015 18:26
problema acer aspire V3-731 doarpisti Suport Tehnic 5 08.03.2014 12:20
[VAND] Componente laptop Acer Aspire 7520G winston90 Hardware 6 23.10.2012 15:09
Laptop Acer Aspire V3-771G gunless123 Dispozitive Mobile 15 23.07.2012 20:14
[VAND] Componente laptop acer aspire one Alin99 Electronice / Electrocasnice 15 04.11.2011 09:17

 
Advertisement




camere foto digitale

aparate foto digitale


Partner Links
Sabitech Media - dezvoltare web, servicii media

RSP Forum - sateliti.info
Comunitate Satelitara






All times are GMT +2. The time now is 11:16.


Powered by vBulletin® - © Jelsoft Enterprises Ltd.
~ Copyright © 2007-2015 Romanian PC Forum ~
Toate drepturile rezervate

Romanian Sattelites Provider Wi-Fi Magazin