Ti-am studiat putin modelul. Iti trebuie memorie DDR2. Din moment ce ai doar 512Mb inseamna ca ai cel putin inca un slot de memorie liber.
Din cate vad pe net din seria nx7300 exista modele care suporta maxim 2 GB si modele care suporta pana la 4 GB.
Sfatul meu e sa renunti la modului de 512MB si sa iti cumperi doua module de cate 1GB, astfel o sa ai 2GB in dual-channel. Cu 2GB si procesorul ala o sa fi extrem de multumit.. zic eu...
Exista varianta a doua, mai ieftina, si anume sa iti cumperi inca un modul de 512MB sa ai astfel 1 GB total.. insa avand in vedere ca si placa video suporta pana la 224Mb pe care ii ia tot din memoria ram (pt ca e video onboard) te sfatuiesc sa mergi pe prima varianta, adica sa iti pui 2GB... chair daca trebuie sa faci un sacrificiu financiar in plus.
Sa tii cont doar ca frecventa celor doua module sa fie identica, daca acum ai la 533MHz si vrei sa mai iei inca unul de 512MB acesta sa fie tot de 533MHz, mai mare nu merita pentru ca oricum ti-l limiteaza automat la cea mai mica frecventa... aceasta fiind 533MHz.
Daca renunti la modului de 512MB si mergi pe 2x1GB atunci poti sa-ti iei si la 667MHz pentru ca din cate vad laptopul tau suporta aceasta frecventa... nu am reusit insa sa ma asigur ca suporta si 800MHz deci asta nu-ti pot confirma... oricum eu zic ca 2 GB la 667MHz e suficient.. chiar si la 533MHz.
Montarea memoriei e simpla: cu laptop-ul oprit, alimentarea si bateria scoasa, desfaci capacelul din spate de la memorie, tragi de clapele metalice laterale care tin modulul de memorie, ridici incet memoria in sus si apoi o tragi afara.
Cand bagi modulul in slot: potrivesti incet pinii, o impingi putin inauntru iar apoi o apesi la loc pana ce cupleaza clapetele metalice laterale. Iti vei da seama pentru ca nu e mare lucru.
Dupa montaj e bine sa o si testezi ca sa te asiguri ca memoria e ok, ca nu da erori si ca e compatibila cu placa de baza/laptop-ul tau. Foloseste Memtest, sub MS-DOS, ca sa o testezi.. lasa-l sa faca 2 cicluri de 100% ca sa fii mai sigur ca e ok... o sa dureze dar e mai bine sa stii o treaba. Te poti folosi de
Hiren's Boot CD, gasesti pe el si Memtest.
Sa vii cu noutati dupa ce l-ai pus la punct.
Succes!