Romanian PC Forum Sabitech Media - web design, gazduire web, promovare, seo, logo design si branding


Go Back   Romanian PC Forum > Forum General > Retelistica si Internet > Routere - Modemuri

Routere - Modemuri Manuale de configurare, informatii utile, discutii si suport tehnic pentru acestea.


Reply
 
Thread Tools
Old 17.08.2011, 21:06   #1
bubu27
RPC Member
 
bubu27's Avatar
 
Join Date: 14.07.2011
Age: 34
Posts: 53
Thanks: 53
Thanked 27 Times in 18 Posts
Default Ajutor router Hama

Buna am un router Hama http://www.altex.ro/router-wireless-...-45-negru.html
este conectat la un modem romtelecom thomson 516v6 ,eu folosesc doar wirelessul prin 2 antene directionale la vreo 150m conectat la laptop,intrebarea e pot folosi ca router wireless 2 orice router care sa-mi capteze semnalul wifi de la router 1 ,si cum pot conecta routerul 2 de routerul 1 ,prin WDS sau prin repeater ,deci pot folosi ca router 2 orice marca de routere care sa aiba wds sau repeater sau trebe sa folosesc ident cu router 1,va multumesc ptr orice informatie

inca o intrebare o placa de retea wireless Atheros ar2427 dintr-un laptop e mai tare sau mai slab ca putere semnal decat un router wireless???de exemplu un router asus repeater
__________________
Imi place Romanian PC Forum - www.rpc-forum.ro!
bubu27 is offline   Reply With Quote
Old 17.08.2011, 23:14   #2
yo7cjf
RPC Senior Member
 
Join Date: 21.05.2011
Posts: 101
Thanks: 2
Thanked 59 Times in 43 Posts
Default Re: Ajutor router Hama

Sal

Da poti,n-are importanta numele,ci sa vorbeasca aceiasi limba.Inteleg ca routerul vrei sa il pui intre cele daua locatii sa inbunatatesti puterea semnalului,(pe post de repetor)Daca-i asa trebuie ca routerul(din mijloc,repetitor)WDS si setat pe bridge. In principiu trebuie sa functioneze,daca si ceilanti parametrii corespund.La cea de a 2-a problema, ca o placa,ca-i mai tare/moale iti poti da seama citind info teh din fisa/cartea ei si urmaresti:1) puterea Tx se exprima in mw sau db, e ca la femei, a mai mare a mai buna.2) sensibilitatea receptie Rx se da in db cu semnul - in fata valori (-75 db sau -75dbm) a mai buna e la fel ca mai sus, luata in modul(ignori senmul-) Trebuie sa urmaresti ca valorile sa faca referire la aceleasi conditii (de ex -90db pentru 54 MB nu-i tot aia cu -90db la 150 MB, sau mod b ,mod n.Asta e cel mai simpla metoda presupunind ca ce zice fabricantul e si adevarat.In mare cam asta e.
Sanatate!
__________________
Imi place Romanian PC Forum - www.rpc-forum.ro!
yo7cjf is offline   Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to yo7cjf For This Useful Post:
bubu27 (18.08.2011), kittmask (18.08.2011)
Old 17.08.2011, 23:45   #3
inginerul01
RPC Gold Member
 
inginerul01's Avatar
 
Join Date: 21.11.2010
Location: 192.168.1.100
Posts: 762
Thanks: 2,094
Thanked 1,210 Times in 607 Posts
Default Re: Ajutor router Hama

"Ai 2 routere. Router-ului actual ii vom spune #1 si celui nou, care o sa il transformi in repeater ii vom spune #2.
La router #1 ii setezi IP-ul 192.168.1.1
La router #2 ii setezi IP-ul 192.168.1.2 si gateway 192.168.1.1
La router #2 ii dezactivezi server-ul DHCP, cel DNS si firewall-ul. (Aceste functii or sa fie preluate de routerul #1.).
La router #2 sterge orice intrare exista la sectiunea "port forwarding".
La router #2 schimba modul in "gateway" sau "switch" (unele modele de routere au ambele setari, altele au doar una dintre ele).
Salvezi setarile la ambele routere si le dai restart.
In mare cam asta trebuie sa faci. Unii spun ca daca folosesti routere de acelasi model se obtin rezultate mai bune. Mie mi`a mers si cu routere produse de firme diferite.

Pentru amanunte poti sa te uiti in manualul routerului, ori sa cauti pe internet "wireless repeater". "

Informatia am luato cu copy/paste de aici
Asa e corect,sa mentionezi sursa.Si cam indicatiile astea ai sa le gasesti
in general ,pe net,in legatura cu routerul repeater

Si trebuie sa alegi acelasi canal si acelasi SSID pe ambele routere
__________________
Nu luati viata prea in serios,oricum nimeni nu iese viu din ea...

Last edited by inginerul01; 17.08.2011 at 23:59.
inginerul01 is offline   Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to inginerul01 For This Useful Post:
bubu27 (18.08.2011), kittmask (18.08.2011)
Old 18.08.2011, 08:06   #4
bubu27
RPC Member
 
bubu27's Avatar
 
Join Date: 14.07.2011
Age: 34
Posts: 53
Thanks: 53
Thanked 27 Times in 18 Posts
Default Re: Ajutor router Hama

multumesc ptr. raspunsuri...
eu in mare ce vreau sa fac este am 2 routere #1 si#2 ,router#1 este conectat la un modem romtelecom ,si router #2 este in alta casa la vreo 150m ,eu asi vrea sa fac in felul urmator ,router #1 sa trimita semnal catre #2 si sa pot folosi reteaua (linia)Lan ,nu semnalul wifi ,pe mine in mare configurarea celor 2 routere mar interesa prin ce mod se face ,AP Client?WDS?sau Repeater si sa pot deschide port
__________________
Imi place Romanian PC Forum - www.rpc-forum.ro!

Last edited by bubu27; 18.08.2011 at 08:08.
bubu27 is offline   Reply With Quote
Old 18.08.2011, 11:07   #5
kittmask
RPC Gold Member
 
Join Date: 13.12.2009
Location: Madrid
Posts: 3,717
Thanks: 1,717
Thanked 3,021 Times in 1,754 Posts
Send a message via Yahoo to kittmask
Default Re: Ajutor router Hama

Nu stiu daca am inteles bine ultimul tau mesaj,dar nu orice router poate fi repetitor de semnal.

Daca routerul conectat la internet stie mai multe moduri de lucru,poti da semnal mai departe prin wireless si in felul asta sa poti avea acces la LAN router principal,dar daca nu stie acest mod nu se poate.
__________________







kittmask is offline   Reply With Quote
The Following 3 Users Say Thank You to kittmask For This Useful Post:
Alin99 (18.08.2011), bubu27 (18.08.2011), inginerul01 (18.08.2011)
Old 18.08.2011, 17:00   #6
inginerul01
RPC Gold Member
 
inginerul01's Avatar
 
Join Date: 21.11.2010
Location: 192.168.1.100
Posts: 762
Thanks: 2,094
Thanked 1,210 Times in 607 Posts
Default Re: Ajutor router Hama

Quote:
Originally Posted by bubu27 View Post
multumesc ptr. raspunsuri...
eu in mare ce vreau sa fac este am 2 routere #1 si#2 ,router#1 este conectat la un modem romtelecom ,si router #2 este in alta casa la vreo 150m ,eu asi vrea sa fac in felul urmator ,router #1 sa trimita semnal catre #2 si sa pot folosi reteaua (linia)Lan ,nu semnalul wifi ,pe mine in mare configurarea celor 2 routere mar interesa prin ce mod se face ,AP Client?WDS?sau Repeater si sa pot deschide port

Problema apare cam asa :
Ai un router #1 (Hama) conectat la modemul RTC.Asta e AP-ul !
Iti alegi un alt router "destept",care are si functia Universal Repeater.Asta
e routerul #2 si asta stie sa preia semnalul prin wifi de la #1.
Acuma ,daca vrei internet la laptopul tau ,prin wifi e ok,dar nu vad de ce sa nu poti lua si prin cablu de la acest #2
Oricum,deschiderea porturilor se face pe #1
Decizia trebuie s-o iei cu privire la achizitia router #2 Trebuie obligatoriu
sa aiba functia Universal Repeater !Nu toate routerele stiu asta.
Asa ca o sa te clarifici cu tot ce stie Hama pe care il ai si daca e cazul ,
iti mai iei unul identic
__________________
Nu luati viata prea in serios,oricum nimeni nu iese viu din ea...
inginerul01 is offline   Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to inginerul01 For This Useful Post:
bubu27 (18.08.2011), kittmask (18.08.2011)
Old 18.08.2011, 17:18   #7
bogdan
RPC Super Moderator
 
bogdan's Avatar
 
Join Date: 26.06.2010
Posts: 3,925
Thanks: 3,569
Thanked 5,309 Times in 2,889 Posts
Default Re: Ajutor router Hama

Desi e un pic offtopic, mie imi place facilitatea oferita de D-Link in care poti accesa pe site-ul lor un emulator cu interfata de configurare a router-elor.

link aici: http://www.dlink.com/support/faq/?prod_id=1457

Asa, poti sa te "joci" in interfata de configurare a routerului si poti vedea clar (ce-i in mana nu-i minciuna ) ce facilitati are inainte sa-l cumperi.

Nu vreau sa sune a reclama, dar nu stiu daca si alti producatori de routere ofera facilitatea asta.
__________________
CHIAR Imi place Romanian PC Forum - www.rpc-forum.ro!
bogdan is offline   Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to bogdan For This Useful Post:
inginerul01 (18.08.2011), kittmask (18.08.2011)
Old 18.08.2011, 17:41   #8
inginerul01
RPC Gold Member
 
inginerul01's Avatar
 
Join Date: 21.11.2010
Location: 192.168.1.100
Posts: 762
Thanks: 2,094
Thanked 1,210 Times in 607 Posts
Default Re: Ajutor router Hama

Si TP-LINK ofera aceasta facilitate

http://www.tp-link.com/simulator/TL-...rRpm/index.htm

Banuiesc ca toate firmele serioase au simulatoare
__________________
Nu luati viata prea in serios,oricum nimeni nu iese viu din ea...
inginerul01 is offline   Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to inginerul01 For This Useful Post:
bogdan (18.08.2011), kittmask (18.08.2011)
Old 19.08.2011, 00:04   #9
bubu27
RPC Member
 
bubu27's Avatar
 
Join Date: 14.07.2011
Age: 34
Posts: 53
Thanks: 53
Thanked 27 Times in 18 Posts
Default Re: Ajutor router Hama

Quote:
Originally Posted by inginerul01 View Post
Problema apare cam asa :
Ai un router #1 (Hama) conectat la modemul RTC.Asta e AP-ul !
Iti alegi un alt router "destept",care are si functia Universal Repeater.Asta
e routerul #2 si asta stie sa preia semnalul prin wifi de la #1.
Acuma ,daca vrei internet la laptopul tau ,prin wifi e ok,dar nu vad de ce sa nu poti lua si prin cablu de la acest #2
Oricum,deschiderea porturilor se face pe #1
Decizia trebuie s-o iei cu privire la achizitia router #2 Trebuie obligatoriu
sa aiba functia Universal Repeater !Nu toate routerele stiu asta.
Asa ca o sa te clarifici cu tot ce stie Hama pe care il ai si daca e cazul ,
iti mai iei unul identic
exact cum ai scris ,deci o sa iau un router identic cu #1 deoarece stie si in mod repeater si are antene detasbile nu fixe si nu trebe sa umblu in interior sa pot conecta antena exteriora(una directionala)
portul zici ca trebe sa deschid doar la router #1,asta ajunge sau o sa trebuiasca sai fac port forwar??mrs. de raspunsuri

---------- Post added at 23:04 ---------- Previous post was at 22:47 ----------

iar in legatura cu d-link si tp-link nu prea stiu ce stie dar nu prea gasesti routere in mod universal repeater ,si daca este probabil scump ,am mai gasit in afara de Hama ,un router Asus tot repeater dar problema e ca are antena fixa ,Asusurile sunt foarte bune are o interfata web super ,si cu multe utilitati ,multumesc ptr raspunsuri""THANKS""
__________________
Imi place Romanian PC Forum - www.rpc-forum.ro!
bubu27 is offline   Reply With Quote
Old 19.08.2011, 14:07   #10
inginerul01
RPC Gold Member
 
inginerul01's Avatar
 
Join Date: 21.11.2010
Location: 192.168.1.100
Posts: 762
Thanks: 2,094
Thanked 1,210 Times in 607 Posts
Default Re: Ajutor router Hama

Daca zici ca routerul Hama stie repeater ,atunci asta e solutia.Si ,sigur, e foarte
important ca antena lui sa fie detasabila ca sa-i poti pune directionala.
Da ,o sa trebuiasca sa faci portforward,pe primul router,pentru IP-ul tau din retea,
caruia ii faci si o rezervare numai pentru MAC-ul tau.
Succes si daca intampini greutati la setari ne mai vedem
__________________
Nu luati viata prea in serios,oricum nimeni nu iese viu din ea...
inginerul01 is offline   Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to inginerul01 For This Useful Post:
bubu27 (19.08.2011), kittmask (19.08.2011)
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
modem si router paul21 Routere - Modemuri 5 17.03.2011 16:09
Problema router mar7inica Routere - Modemuri 2 09.06.2010 20:10
Problema router wireless angel44 Suport Tehnic 1 10.02.2009 14:13
router asus wl-520gc maryus777 Suport Tehnic 0 30.01.2009 10:13

 
Advertisement
camere foto digitale aparate foto digitale


Partner Links
Sabitech Media - dezvoltare web, servicii media

RSP Forum - sateliti.info
Comunitate Satelitara


Tutoriale WEB




All times are GMT +3. The time now is 06:21.


Powered by vBulletin® Version 3.8.3
Copyright ©2000 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
~ © 2007-2011 Romanian PC Forum. Toate drepturile rezervate. ~


Xenon Web Magazine™ Wi-Fi Magazin
Romanian Sattelites Provider AutoZvon RBD Online